Hitra dostava in brezplačna poštnina pri nakupu nad 49 €
Hitra dostava in brezplačna poštnina pri nakupu nad 49 €

Zakaj ne morem spati? Na pomoč.


Nespečnost in vročinski oblivi ponoči so v menopavzi pogost simptom. Preveri naše nasvete, kako boš lažje in bolje spala.

Nespečnost je pogost simptom med menopavzo, ki jo povzročajo hormonske spremembe, vključno z zmanjšanjem estrogena. Najpogoste so vzrok nespečnosti prav vročinski oblivi (valunge), ki vplivajo na mnoge ženske. 

Gre za nenadne občutke vročine, ki se pogosto pojavljajo v zgornjem delu telesa in obrazu, spremljajo pa jih lahko tudi povečano potenje in pospešeno bitje srca. Ti simptomi lahko vplivajo na kakovost spanja in sprožajo nespečnost pri ženskah v menopavzi. Sama utrujenost in razdražljivost se potem prenese v naslednji dan in imamo začaran krog, ki ga je težko ustaviti.

- Vročinski oblivi lahko prebudijo žensko ponoči, kar prekine normalen potek spanja. To lahko vodi do težav pri ponovnem zaspanju.

- Vročinski oblivi pogosto spremljajo povečano potenje, kar lahko povzroči nelagodje in moti spanje, saj mokre oblačila ali posteljnina lahko povzročijo hladnost ali neprijeten občutek.

- Psihološki vplivi: Vročinski oblivi in nespečnost se lahko medsebojno okrepljujejo. Stres in tesnoba zaradi težav s spanjem lahko poslabšata simptome vročinskih oblivov.

Zato je pomembno, da najdemo način za izboljšanje kakovosti spanja. Tukaj je nekaj naših predlogov.


1. Redna telesna vadba:
Redna telesna aktivnost lahko pomaga izboljšati kakovost spanja. Poskusite vključiti vadbo v svoj dnevni režim, vendar se izogibajte intenzivni vadbi tik pred spanjem.

2. Sprostitvene tehnike:
Joga, meditacija in globoko dihanje so učinkovite sprostitvene tehnike, ki lahko pomagajo umiriti misli in zmanjšati stres, kar lahko pozitivno vpliva na spanje.

3. Ustvarjanje rutine pred spanjem:
Vzpostavite si rutino pred spanjem, ki vključuje sproščujoče dejavnosti, kot so topla kopel, branje knjige ali poslušanje umirjene glasbe. To lahko signalizira telesu, da se pripravlja na spanje.

4. Izogibanje kofeinu in alkoholu popoldne in zvečer:
Omejite vnos kofeina, nikotina in alkohola, zlasti pred spanjem, saj lahko ti stimulanti vplivajo na kakovost vašega spanja.

5. Hladna spalnica in tanka naravna oblačila za spanje
Zagotovite si prijetno hladno okolje za spanje z udobno posteljo, temno sobo in izberite naravne tanke materiale pri oblačilih za spanje.

6. Pazi, kaj ješ pred spanjem
Poskusite z manjšimi obroki pred spanjem in se izogibajte težki hrani. Prav tako lahko poskusite s hrano, ki vsebuje triptofan, kot so perutnina, oreščki in mlečni izdelki, saj ta aminokislina spodbuja spanec.

Pomembno je, da ugotovite, kateri je vaš sprožilec nespečnosti, saj ima spanje za ljudi pomembno vlogo pri regeneraciji. Dolgotrajna nespečnost ima lahko hude vplive tako na splošno zdravje kot psihološko delovanje.

Femisol kot celovito prehransko dopolnilo za ženske z uravnavanjem hormonskega delovanja (vitamin B6, maca) ter izvlečkom črne detelje, ki deluje kot naraven hormon v telesu umirjata vaše hormone. Urejeno hormonsko ravnovesje prinese boljše počutje ter manj oblivov ali manj intenzivne vročinske oblive, kar omogoča lažje spanje.


Potrebujete več informacij? Tukaj smo za vas Pišite nam

Pošlji
InfinivitFertilupFemisolHemosens
Izdelava: MMstudio
Zapri zapri Na spletnih straneh Femisol.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.