Hitra dostava in brezplačna poštnina pri nakupu nad 49 €
Hitra dostava in brezplačna poštnina pri nakupu nad 49 €

Kako menopavza vpliva na zunanji izgled?


Hormonske spremembe, ki se dogajajo v tebi  vplivajo tudi na spremenjeno elastičnost in vlažnost kože ter las. 

Menopavza je naravni prehod v življenju ženske, ki je povezana z zrelostjo, koncem plodnosti, več časa in razumevanjem zase. V kolikor se ženska dobro počuti je lahko to zelo lepo obdobje novih začetkov, spoznavanje sebe in uživanja v dvoje. Določene spremembe, ki so povezane z menopavzo pa so vidne tudi navzven. Pomembno je razumeti, da so te spremembe del naravnega procesa in popolnoma normalne.

Spremeni se koža.
S staranjem in zmanjšanjem estrogena koža izgublja nekaj svoje elastičnosti. To lahko privede do povečanja gubic, izgube čvrstosti kože in suhosti. Vendar pa skrb za kožo, vlaženje in uporaba zaščitnega faktorja lahko pomagajo ohraniti zdrav in mladosten videz.

Lahko se poveča telesna teža.
Hormonske spremembe v menopavzi lahko vplivajo na porazdelitev maščobe v telesu, pogosto s povečanjem maščobe v predelu trebuha. Kljub temu je redna telesna aktivnost in uravnotežena prehrana ključna za ohranjanje zdrave telesne mase.

Spremenijo se lasje.
Povečano izpadanje las ali redčenje las lahko prizadene nekatere ženske med menopavzo. Skrb za lase, zdrava prehrana in izogibanje agresivnim postopkom obdelave las lahko pomagajo ohranjati zdravje las.

Razpoloženje lahko niha in se hitro spreminja.
Čustvene spremembe v menopavzi, kot so nihanja razpoloženja, lahko vplivajo na splošen videz. Pomembno je skrbeti za duševno zdravje, spostitev in dovolj spanca. 

Slaba telesna drža & Bolečine v hrbtenici
Zmanjšanje estrogena lahko vpliva na razmerje med maščobo in mišicami v telesu. Redna vadba, zlasti vaje za krepitev mišic, lahko pomaga ohranjati mišično maso in zmanjšati izgubo kostne gostote. Z leti se spreminja gostota kosti, kar vpliva na bolečine v hrbtenici ali slabo telesno težo. Zauži dovolj kalcija, mlečnih izdelkov ter temne zelenjave. Svetujemo tudi redne vaje za lepo držo in vaje z utežmi za moč mišic in sklepov.


Menopavza ni le konec življenja in nekaj groznega, temveč je tudi nov začetek in obdobje sprejemanja nove tebe. Kljub fizičnim spremembam je pomembno, da ženske cenijo svojo lepoto in razumejo, da so te spremembe del naravnega procesa.  Zelo veliko lahko naredimo same in vsaj omilimo tiste simptome, ki nas najbolj motijo. Z ohranjanjem zdravega življenjskega sloga, skrbjo za kožo, redno telesno aktivnostjo in pozitivnim odnosom si lahko pomagaš  ohraniti samozavest in lepoto skozi menopavzo.

Začne se pri dobrem počutju in poslušanjem sebe. Femisol je naravno in celovito prehransko dopolnilo, z dokazanim delovanjem na lajšanje simptomov menopavze, uravnava hormone ter skrbi za manjšo utrujenost ter krepi imunski sistem. Vse to v 2 kapsulah na dan.




Potrebujete več informacij? Tukaj smo za vas Pišite nam

Pošlji
InfinivitFertilupFemisolHemosens
Izdelava: MMstudio
Zapri zapri Na spletnih straneh Femisol.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.